Στην καινούρια χρονιά συνεχίζουμε με πολύ κέφι τις περιπέτειες με την τέχνη.

Βρείτε αυτό που ταιριάζει στα μικρά σας σε συνεργαζόμενα εργαστήρια και δημιουργικά βιβλιοπωλεία σε όλη την πόλη.

 nous kai gnwsh  

Τρίτη στο Νους και Γνώση

18:00- 19:00
«Μικρές κατασκευές για μικρούς βιβλιοφάγους»

Σειρά εικαστικών εργαστηρίων, με θέμα το βιβλίο.

Για παιδιά 4-7 ετών

Μια σειρά συναντήσεων για παιδιά εμπνευσμένη από την αγαπημένη σειρά βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο "μικρές καληνύχτες". Στα μικρά μας απογεύματα, οι μικροί μας φίλοι, μέσα από την αφήγηση των ιστοριών θα διδαχθούν, θα προβληματιστούν, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν κατασκευές εμπνευσμένες από τους ήρωες της ιστορίας.

Ο πρώτος κύκλος ξεκινάει με έναν τσαγκαράκο, τρείς μαγισούλες, μια όχι και τόσο πονηρή αλεπού και έναν ιδιαίτερο ραφτάκο στην παρέα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2310 907422 ή 6955192629

 

kati ginetai  

Τετάρτη στο Κάτι Γίνεται

18:00- 19:00
«Ένα παιχνίδι τη φορά»

Κατασκευές και επιτραπέζια παιχνίδια

Για παιδιά 4-7 ετών

Ελάτε να φτιάξουμε τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια. Με κάρτες, με δραστηριότητες, με ερωτήσεις με ότι βάλει ο νους! Με ποια αφορμή; Τα πάντα γύρω μας! Πολυδιαβασμένες ιστορίες, αγαπημένα τραγούδια, γνωστοί πίνακες ζωγραφικής ακόμη και προσωπικές εικόνες και εμπειρίες μπορούν να αποτελέσουν τροφή για τα παιδιά!

Τα παιδιά, παράλληλα με την ικανοποίηση της κατασκευής ενός μοναδικού παιχνιδιού, συνδυάζουν παραδοσιακά πρόσωπα και γνωστά γεγονότα με παράδοξο τρόπο ενισχύοντας έτσι την φαντασία, τον λόγο και την συνεργασία.

Στο τέλος του κύκλου συναντήσεων θα γίνει κλήρωση και το κάθε παιδί θα πάρει ένα από τα παιχνίδια που φτιάξαμε.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 231 0846790

     
 biblio idees  

Πέμπτη στις Βιβλιο...Ιδέες

18:00- 19:00
«Με αφορμή ένα βιβλίο»

Κατασκευές και επιτραπέζια παιχνίδια

Για παιδιά 4-7 ετών

...εκφραζόμαστε, δημιουργούμε και διασκεδάζουμε.
Μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπου κάθε φορά η αφήγηση μιας ιστορίας αποτελεί αφορμή και έμπνευση για να ξεκινήσουν τα παιδιά το παιχνίδι και τις κατασκευές.

Παραδοσιακά παραμύθια αλλά και καινούριες ιστορίες δίνουν το έναυσμα για να ξετυλιχτεί η φαντασία των παιδιών. Ξαφνικά ο Πινόκιο αποφασίζει να κάνει τον γύρω του κόσμου και ο Έλμερ, ο χρωματιστός ελέφαντας βρίσκεται σε ένα χωράφι με στάχια, ζωγραφισμένο από τον Van Gogh. Όταν αφήνουμε την φαντασία των παιδιών ελεύθερη, όλα να τα περιμένει κανείς.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2315317733

 

books toys  

Παρασκευή στο Books and Toys

18:00- 19:00
«Οι μικροί εξερευνητές της τέχνης»

Εικαστικό εργαστήρι

Για παιδιά 5-8 ετών

Μια σειρά καλλιτεχνικών συναντήσεων όπου οι μικροί εξερευνητές της τέχνης θα γνωρίσουν σημαντικούς ζωγράφους και τα έργα τους, θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά, θα παίξουν με την τέχνη και θα δημιουργήσουν ζωγραφιές και κατασκευές!

Το πρόγραμμα της κάθε συνάντησης περιλαμβάνει, παράλληλα με το εικαστικό και ένα γνωστικό κομμάτι όπου τα παιδιά παρατηρώντας θα ανακαλύπτουν κρυμμένες λεπτομέρειες από τα έργα τέχνης και θα εμπνέονται από αυτές ώστε να καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες αναπτύσσοντας έτσι την σκέψη και τον λόγο τους.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2310 778080

 

Art2Art  

Σάββατο στο Art2Art

11:00- 12:00
«Ο μικρός ζωγράφος Τιλ μας ταξιδεύει»

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Για παιδιά 3-5 ετών

Ο μικρός ζωγράφος Τιλ προσκαλεί τα παιδιά σε ένα φανταστικό βιωματικό ταξίδι στην Ιστορία της Τέχνης μέσα από εικόνες, με μέσο τα διαδραστικά παιχνίδια, τη ζωγραφική και τις κατασκευές.

Οι μικροί μας καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν στον χρόνο και στον κόσμο και θα ανακαλύψουν αρχαίους πολιτισμούς και καλλιτεχνικά ρεύματα. Θα γνωρίσουν ζωγράφους που δεν έχουν ξαναδεί και έργα παράξενα. Γυναίκες καλλιτέχνες, Έλληνες ζωγράφοι και σύγχρονες μορφές τέχνης θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και έκφρασης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 6944778263

 

 

Ημερολόγιο δράσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Κύλιση στην Αρχή