Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για  σχολικές ομάδες, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν την διδασκαλία του μαθήματός τους.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες.

Το κάθε πρόγραμμα εξετάζεται διαθεματικά και είναι διαμορφωμένα να ανταποκρίνονται στο γνωστικό επίπεδο της κάθε ηλικίας. Η πληροφορία δίνεται στα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο, σε συνάρτηση με το curriculum και πάντα σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο της τάξης.

Για την σχολική χρονιά 2017-18 το FonsPeritiae προτείνει…

 • «Τρίγωνα, Τετράγωνα, Κύκλοι  και Γραμμές»
  Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας σχεδιασμένο με στόχο την ανάπτυξη της παρατηρητικότητας και της συνδυαστικής σκέψης παράλληλα με την εμπέδωση βασικών γεωμετρικών εννοιών.

  ekp draseis1

  Ο πατέρας της σύγχρονης τέχνης Paul Cezanne έλεγε πως ο κόσμος γύρω μας αποτελείται από τρίγωνα τετράγωνα και κύκλους. Με αυτό σαν αρχή μας, παρατηρούμε τον κόσμο γύρω μας, αναλύουμε την εικόνα στα βασικά της στοιχεία και μαθαίνουμε τα σχήματα.

  Εκτιμώμενη διάρκεια του προγράμματος, 60 λεπτά.
  Χώρος εκπόνησης, Παραμυθούπολη

   

  Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Τρίγωνα, Τετράγωνα, Κύκλοι και Γραμμές» και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Παραμυθούπολης καλέστε τη Μαρίνα Πολυμερίδου στο 231 069 0314

 • «Μαθαίνω την Ελλάδα αλλιώς»
  Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων σχετικά με την γεωγραφία, την ιστορία, την μυθολογία και την Λαογραφία για μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

  ekp draseis2
  Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της συνδυαστικής σκέψης των παιδιών ώστε να μπορούν να τοποθετούν γεωγραφικά γεγονότα και πληροφορίες που έχουν και που θα κατακτήσουν. Μέσα από το επιδαπέδιο παιχνίδι οι ομάδες συνεργάζονται τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό δεδομένου ότι το παιχνίδι κρύβει και δραστηριότητες για όποιον θέλει να κερδίσει επιπλέον πόντους.

  Εκτιμώμενη διάρκεια του προγράμματος, 60 λεπτά
  Χώρος εκπόνησης, Λυρικός Πλανήτης

  Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Μαθαίνω την Ελλάδα αλλιώς» και όλα τα προγράμματα του Λυρικού Πλανήτη καλέστε στο 2310 407 433

 

Ημερολόγιο δράσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Νέοι Κύκλοι Προγραμμάτων

Στην καινούρια χρονιά συνεχίζουμε με πολύ κέφι τις περιπέτειες με την τέχνη.
Βρείτε αυτό που ταιριάζει στα μικρά σας σε συνεργαζόμενα εργαστήρια σε όλη την πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Κύλιση στην Αρχή